Monday 19 August 2013

Το αίμα έρεε ποτάμι και στο Γενικό "ήταν όλοι busy"…



Με το σκληρό πρόσωπο της Κύπρου του μνημονίου και των ελλείψεων σε ζωτικούς τομείς, όπως είναι η Υγεία, ήλθε αντιμέτωπος ο 28χρονος Β.Ι, πατέρας δύο παιδιών από την Λευκωσία, ο οποίος υπέπεσε στην ανάγκη των υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
Το χρονικό της ταλαιπωρίας άρχισε όταν ο 28χρονος, ενώ παραθέριζε σε εξοχική κατοικία στην Ορόκλινη, μετά από ατύχημα, έκοψε έξι τένοντες και μια αρτηρία στο δεξί του χέρι. Σύμφωνα με τον ίδιο, μετέβηκε αμέσως στον Πυροσβεστικό Σταθμό Ορόκλινης που βρίσκεται κοντά στην εξοχική του οικία και με πυροσβεστικό όχημα τον διακόμισαν αμέσως στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Οι επί καθήκοντι ιατροί έκριναν την κατάσταση του νεαρού εξαιρετικά κρίσιμη και επιτακτική την ανάγκη να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Οι γιατροί στη Λάρνακα, αφού περιποιήθηκαν, στη βάση των δυνατοτήτων τους, το τραύμα, τον προμήθευσαν με τέσσερις φιάλες αίματος και τον έστειλαν με ασθενοφόρο στην Λευκωσία κατόπιν συνεννόησης με το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

«Μου φόρεσαν χειρουργική ενδυμασία, μου τοποθέτησαν ορό στο χέρι, μου έδωσαν τα σχετικά έγγραφα και τέσσερις φιάλες αίματος, με έβαλαν στο ασθενοφόρο και με μετέφεραν εσπευσμένα στη Λευκωσία», δήλωσε στο Sigmalive ο Β.Ι.


"Είμαστε busy..."
Αφού παρήλθε κάποιο χρονικό διάστημα, όπως ισχυρίζεται ο 28χρονος, τον προσέγγισε κάποιος γιατρός και του είπε ότι δεν μπορούν να τον χειρουργήσουν σήμερα γιατί είναι «busy».

«Η δουλειά μου, με την οποία ταΐζω την οικογένεια μου είναι χειρονακτική και δεν μπορούσα να διακινδυνεύσω να χάσω το χέρι ή τα δάχτυλα μου», σημείωσε ο Β.Ι.

Τότε, ο 28χρονος, ανέφερε στον γιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ότι ο συνάδελφος του στη Λάρνακα έκρινε ως κρίσιμο το περιστατικό και ότι έπρεπε να εγχειριστεί άμεσα.

Ο γιατρός του απάντησε ότι «δεν μπορούμε να σε εγχειρήσουμε σήμερα και αν θέλεις μπορείς να πάεις μόνος σου σε ιδιωτική κλινική αφού πρώτα υπογράψεις ότι αναλαμβάνεις την ευθύνη για το εξιτήριο».

Γυμνός σε ιδιωτική κλινική...

Σύμφωνα με τον 28χρονο, μετά από αυτή την εξέλιξη «ήλθε ο αδελφός μου, με παρέλαβε γυμνό με τη ρόμπα του χειρουργείου από το Γενικό και με πήγε σε ιδιωτική κλινική με το ορό και τη βελόνα στο χέρι και το αίμα να ρέει»

"Μου ζήτησαν από το Γενικό να επιστρέψω τον ορό ενώ μετέβαινα στην Κλινική"
Καθώς μετέβαινε στην κλινική, πρόσθεσε ο 28χρονος «με πήραν τηλέφωνο από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για να επιστρέψω τον ορό και τη βελόνα».

Φυσικά, ο ΒΙ δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα τους, με αποτέλεσμα «να με καλέσουν από τον αστυνομικό σταθμό Λατσιών για να τα επιστρέψω»

Φθάνοντας αισίως στην ιδιωτική κλινική, τον παρέλαβε ο γιατρός ο οποίος τον οδήγησε άμεσα στο χειρουργείο και τον υπέβαλε σε εγχείρηση, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης του.

Η εγχείρηση διήρκησε τέσσερις ολόκληρες ώρες, σύμφωνα με τον 28χρονο και του στοίχησε, μέχρι αυτή τη στιγμή 2,000 ευρώ.

Την επόμενη μέρα(χθες), μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για να πληρώσει το τέλος των 10 ευρώ και με την ευκαιρία ρώτησε τον γιατρό που εφημέρευε και τον παρέλαβε τη ατυχή μέρα «για ποιο λόγο με στείλατε στη Λευκωσία αφού δεν μπορούσαν να με αναλάβουν».

Τότε, ο γιατρός του απάντησε, όπως ανέφερε ο 28χρονος, ότι «αφού ήταν ενήμεροι για την κατάσταση σου, δεν ξέρω γιατί δεν σε υπέβαλαν σε εγχείρηση».

Έρευνα Υπουργείου Υγειάς σε εξέλιξη

Όπως δήλωσε στο Sigmalive ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης, έχει ήδη διαταχθεί έρευνα για το περιστατικό, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο κ. Πετρίδης υποστήριξε ότι «τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ισχυρίζεται ο νεαρός αλλά του προτάθηκε από το ιατρικό προσωπικό να παραμείνει στο νοσοκομείο και να περιμένει μέχρι να υπάρξει διαθέσιμο χειρουργείο».

Είχε προηγηθεί, σύμφωνα με τον Υπουργό, ατύχημα με σοβαρά τραυματίες και ως εκ τούτου το χειρουργείο ήταν κατειλημμένο.

Ο Υπουργός σημείωσε παράλληλα ότι «ο Β.Ι αποφάσισε να μην ακολουθήσει τις οδηγίες των γιατρών και να μεταβεί οικιοθελώς σε ιδιωτική κλινική».

Σημειώνεται ότι ο Β.Ι απέστειλε σήμερα επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Υγείας, περιγράφοντας το περιστατικό.
Name
 athanasiout@sigmalive.com

No comments:

Post a Comment