ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ

    SOS! Τι να αποφύγεις όταν βγάζεις τα φρύδια σου!

Είχες φανταστεί ποτέ ότι ένα λάθος φρύδι μπορεί να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου; Να τονίσει περισσότερο τη μύτη σου ή να κάνει τα μάτια σου να δείχνουν μικρότερα; Συγκεντρώσαμε τα πέντε πιο σημαντικά λάθη που έχουμε κάνει όλες μας στο συγκεκριμένο θέμα και πώς μπορείς να τα διοαρθώσεις (ναι, όλες δικαιούμαστε μια δεύτερη ευκαιρία!)


1ο λάθος: να βγάζεις τα φρύδια σου πολύ συχνά! 

Κι όμως οι περισσότερες από εμάς όταν βλέπουμε καθρέφτη σχεδόν αντανακλαστικά βγάζουμε από το ντουλαπάκι του μπάνιου μας το τσιμπιδάκι φρυδιών για να αφαιρέσουμε τρεις- τέσσερις τριχούλες. Μπορεί την δεδομένη στιγμή να θεωρείς ότι καθαρίζεις τα φρύδια σου και απαλάσσεις το πρόσωπό σου από περιττές τρίχες, ωστόσο στην πραγματικότητα καταστρέφεις το σχήμα τους.
Τι να κάνεις: Ξεκίνησε να βγάζεις τα φρύδια σου ανά δύο εβδομάδες. Μπορεί στην αρχή να σου φαίνεται αδύνατον, αλλά στην πορεία θα ενθουσιαστείς όταν ανακαλύψεις ότι τα φρύδια σου εξακολουθούν να μεγαλώνουν εκεί που θεωρούσες ότι έχουν ατροφήσει! 
2ο λάθος: Να αφαιρείς πολλές τρίχες από τις άκρες των φρυδιών ή καθόλου


Από τη μια τα φρύδια που τελειώνουν πολύ απότομα δείχνουν άκομψα, από την άλλη τα φρύδια με έντονες άκρες κάνουν το βλέμμα πιο καθοδικό. Οι άκρες του φρυδιού παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο συνολικό αποτέλεσμα γι' αυτό και πρέπει να τους δίνεις μεγαλύτερη προσοχή. 
Τι να κάνεις: Για να δεις που ακριβώς πρέπει να τελειώνουν τα φρύδια σου τοποθέτησε ένα πινελάκι πλάγια από την μύτη προς το τελείωμα του ματιού, όπως στη φωτογραφία. Το σημείο στο οποίο τέμνεται το φρύδι σου με το πινέλο πρέπει να είναι και η άκρη του φρυδιού σου. 
3ο λάθος: Να χρησιμοποιείς μεγενθυντικό καθρέφτη


Αν δεν μπορείς να δεις κάποιες μικρές τριχούλες σε έναν κανονικό καθρέφτη τότε ούτε ο άλλος μπορεί να τις δει πάνω σου! Ξανασκέψου το! Εκτός αυτού, ένας μεγενθυντικός καθρέφτης θα αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και θα κάνει τα φρύδια σου να δείχνουν πιο γεμάτα. Το πιθανότερο, λοιπόν, είναι να βγάλεις περισσότερες τριχούλες από ότι πρέπει και να καταλήξεις με ένα λεπτό φρύδι. Too late! 
Τι να κάνεις: Χρησιμοποίησε έναν κανονικό καθρέφτη και βγάζε τα φρύδια σου κοντά σε έντονο φως, κατά προτίμηση φυσικό.
4ο λάθος: Μην αφαιρείς τις τριχούλες στην εσω- γωνία των φρυδιών σου. Είναι γοητευτικές! 

Δύο είναι τα πράγματα εκείνα που έκαναν την Brook Shields διάσημη: α) η Γαλάζια Λιμνη και β) τα πυκνά και εκφραστικά της φρύδια. Ποιος μπορεί να της αρνηθεί το γεγονός ότι είναι τόσο γοητευτική; Όσον αφορά τις μικρές τριχούλες στην έσω γωνία των φρυδιών της; Όσες τις έχουμε θέλουμε να απαλλαγούμε και όλες οι υπόλοιπες να τις αποκτήσουν. 
Τι να κάνεις: Μην τις αφαιρέσεις καθώς πρόκειται να σκληρύνουν και να μην "στρώνουν".  Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να τις χτενίσεις με ανοδική φορά κι έπειτα να κόψεις με ένα μικρό ψαλιδάκι αυτές που προεξέχουν. 
5ο λάθος: Το υπερβολικό trimming

Αν κόβεις πολλές τριχούλες τη φορά το πιθανότερο είναι να καταλήξεις με φρύδια που μοιάζουν... κακώς κουρεμένα!
Τι να κάνεις: Από την αρχή έως το κέντρο του φρυδιού χτένισε ανοδικά και κόψε μια τριχούλα τη φορά (χρειάζεται υπομονή, το ξέρουμε!). Για τις άκρες, κάνε το ίδιο χτενίζοντας όμως προς τα κάτω.

source:beauty-yiota.blogspot.com





Η υπερβολή βλάπτει την ομορφιά

Επιμέλεια: Ομάδα Medinfo.gr  
Πηγή: ToVima.gr  
Δημοσιεύθηκε: Στις 03/04/2012 ώρα: 11:07

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες μέρες που η γαλλίδα ηθοποιός και μοντέλο Εμμανουέλ Μπεάρ δήλωσε μετανιωμένη για τις πλαστικές επεμβάσεις που ξεκίνησε στην… τρυφερή ηλικία των 27 ετών. Η 47χρονη σήμερα Μπεάρ, με τα πάλαι ποτέ σαρκώδη χείλη της πρησμένα από τις αισθητικές ενέσεις, ομολόγησε ότι αν ήξερε ότι θα παραμορφωνόταν, θα ήταν περισσότερο προσεκτική…
Η Μπεάρ ήλθε ως διάσημη, να επιβεβαιώσει το δράμα που ζουν εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες της διπλανής πόρτας. Όψη - μάσκα, τραβηγμένα μάτια, υπερβολικά φουσκωμένα χείλη συνθέτουν το άλλο πρόσωπο - και απεχθές - πρόσωπο της αισθητικής χειρουργικής.

Πώς μπορεί, όμως, να αποφύγει μία γυναίκα τη μετάλλαξη; Από ποιους παράγοντες εξαρτάται η επιτυχία της διόρθωσης ενός απλού αισθητικού «προβλήματος» ; Φταίει πάντα το κακό χέρι του ειδικού, ή έχει ευθύνες και ο εκάστοτε πελάτης;


«Ένα έγκλημα έχει και θύμα, έχει και θύτη», τονίζει ο κ. Κωνσταντίνος Φλώρος, πλαστικός χειρουργός, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής καθώς και της Βρετανικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (BAPRAS).


«Πολλές φορές το θύμα ωθεί το θύτη στο μοιραίο αποτέλεσμα. Δεν ισχυρίζομαι βεβαίως ότι υπάρχει συνυπευθυνότητα σώνει και καλά στα όσα άσχημα βλέπουμε γύρω μας. Η τάση ωστόσο για υπερβολή υπάρχει δυστυχώς σε αρκετούς πελάτες, οι οποίοι στην προσπάθεια να επιτύχουν ένα ουτοπικό αποτέλεσμα, αγνοούν τις όποιες συμβουλές και προειδοποιήσεις των ειδικών, βιάζοντας τη φύση».


Ο κ. Φλώρος ορίζει την επιτυχημένη αισθητική διόρθωση, ως αυτή που φαίνεται φυσική, συνεπώς περνά απαρατήρητη.

«Πως είναι δυνατόν να ακούσουμε σχόλια για κάτι που μας φαίνεται φυσιολογικό;», εξηγεί. «Σκεφτείτε, βάφοντας τα μαλλιά μας με επιτυχημένο τρόπο το πολύ να συγκεντρώσουμε κάποιο κολακευτικό σχόλιο, αντίθετα αν τα βάψουμε πράσινα θα γίνουμε αντικείμενο συζήτησης. Τολμώ λοιπόν να πω σε σχέση με τα όποια αξιοκατάκριτα περιστατικά, ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα που είναι επιτυχή και διαφεύγουν της προσοχής».

Ο ιατρός καθιστά σαφές ότι σε κάθε άνθρωπο υπάρχουν συγκεκριμένες βιολογικές προδιαγραφές, και δυνατότητες αλλαγών.

Τα φουσκωμένα χείλη δεν ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες ∙ όλα τα σώματα δεν είναι απαραίτητο να έχουν τις ίδιες αναλογίες.

«Μου έχει τύχει να προσπαθώ επί τριώρου -αλλά μάταια- να πείσω γυναίκα ότι αυτό που μου ζητούσε, δεν θα το άντεχε το πρόσωπο της. Δεν κατάφερα να την πείσω ούτε όταν της δήλωσα ξεκάθαρα ότι η ζημιά θα ήταν μη αναστρέψιμη. Θέλω με αυτό το παράδειγμα να πω ότι δεν φταίει πάντα ο πλαστικός: προϋπόθεση για την όποια καλή επέμβαση είναι η προσεκτική και μετρημένη προσέγγιση των επιθυμιών αλλά και των αναγκών. Είναι το μόνο που μπορεί να γλιτώσει πολύ κόσμο από μελλοντικές, και δαπανηρές, περιπέτειες».

No comments:

Post a Comment