Sunday 31 March 2013

ΑΠΟΕΛ: Αφεντικό τίτλου


Θριαμβευτική νίκη πέτυχε το ΑΠΟΕΛ στο σούπερ ντέρμπι που επικράτησε με σκορ 2-0 της Ανόρθωσης μέσα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και πλέον είναι ξεκάθαρο αφεντικό για την μάχη του τίτλου. Με γκολ του Ντούντου Μπιτόν στο 68' και του Νούνο Μοράις στο 80', οι γαλαζοκίτρινοι άφησαν την ομάδα του Ρόνι Λέβι να βλέπει από έξι ολόκληρους βαθμούς την κορυφή της βαθμολογίας, έξι μόλις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της σεζόν.

Τη νίκη πανηγύρισαν έξαλλα φυσικά και οι χιλιάδες πορτοκαλί που παραμιλούν από χαρά και ευχαρίστηση, καθώς βλέπουν την ομάδα τους να βάζει πλέον γερά θεμέλια για την κατάκτηση του τίτλου. Απομένουν βεβαίως άλλοι έξι αγώνες στα πλέι οφ και το πρώτο ματς για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα είναι απέναντι στην Ομόνοια. Η Ανόρθωση θα αναμετρηθεί με την ΑΕΚ.

Το ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε περισσότερο ουσιαστικό στην αναμέτρηση, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, και αφού διατήρησε και πάλι ανέπαφη την εστία του για όγδοη σερί αγωνιστική, κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε, σκοράροντας δύο τέρματα με Μπιτόν και Μοράις. Ο Μπιτόν απέδειξε ότι έχει το γκολ, ενώ ο Μοράις με ένα εκπληκτικό σουτ κλείδωσε το τρίποντο. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς είχε επίσης δύο δοκάρια με τον Μαντούκα στο 56' και τον Μάριο Σέρτζιο στο 57΄. 

Η Ανόρθωση παρουσιάστηκε ελαφρώς καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, που ήταν μέτριο σε θέαμα και ευκαιρίες. Στην επανάληψη έφτιαξε ευκαιρίες με Λαβόρδε και Ιτζχάκι αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει, και τελικά τιμωρήθηκε από την αδυναμία της στις στημένες φάσεις, αφού δέχθηκε γκολ από κτύπημα κόρνερ. Στην συνέχεια προσπάθησε να αντιδράσει όμως δέχθηκε δεύτερο τέρμα, και τελικά κατέρρευσε.


http://shootandgoal.com


No comments:

Post a Comment