Wednesday, 9 October 2013

5 + 5 πράγματα που οι νέοι Κύπριοι δεν θα μάθουν ποτέ.

1. Το πως λειτουργεί το mIRC
Picture
Τώρα που το ξαναβλέπω μετά από χρόνια, καταλαβαίνω γιατί παίζουμε το Facebook στα δάκτυλα. Έχουμε εκπαιδευτεί σε τόσο περίπλοκα προγράμματα που πλέον τέτοιες ιστοσελίδες είναι για εμάς παιχνιδάκι. Μπορεί το mIRC να ήταν πιο user unfriendly και από τηλεφωνήτρια της CYTA, αλλά έφερε πρώτο και καλύτερο τα λεγόμενα hashtags (#) πολύ πριν θυμηθεί το τουίτερ να τα κάνει πατέντα. Γι' αυτό την επόμενη φορά που θα χαρείτε ότι γράψατε #lemesos σε κάποιο τουίτ σας, ηρεμήστε, διότι χρόνια πριν κάποιοι σοφότεροι από εσάς ονόματι #sexyMan86 και #GlykullaApoel προγραμμάτιζαν συναντήσεις για να βγάλουν τα μάτια τους μέσα στο channel #enaerios-lim. 
2. Το τι είναι το ΑΓΟ
Picture
Αν και με έκπληξη έμαθα ότι υπάρχει ακόμα, αρνούμενο να αναπαυθεί εν ειρήνη, είναι γεγονός ότι το ΑΓΟ έχασε τη παλιά του αίγλη. Στους καιρούς που τα απογεύματα των νεαρών Κυπρίων ήταν ασφυχτικά τεχνολογικά άδεια, το καλύτερο που είχαν να κάνουν ήταν να εγγραφούν στο ΑΓΟ (Αθλητισμός Για Όλους) πολύ απλά για να έχουν κάποιον γυμναστή που είχε ανάγκη τις υπερωρίες να τους ρίχνει μια μπάλα και να τους λέει νωχελικά "άτε, παίξετε μάππα" καθώς διάβαζε τις γελοιογραφίες του "Πιν" στον Φιλελεύθερο. 

3. Τη γεύση αυτού του παγωτού: 
Picture
Λίγες είναι οι γεύσεις που δεν ξεχνιούνται ποτέ. Ανάμεσά τους και αυτή του τρίγωνου παγωτού πορτοκάλι του Regis. Όσες απομιμήσεις και να βγήκαν, καμία δεν κατάφερε να παγώσει τον ουρανίσκο μας με τον ίδιο τρόπο.
Το μόνο παγωτό που θα μπορούσε να σταθεί απέναντι του είναι αυτό, εξαιτίας του εξαιρετικά χρήσιμου σφυριού στη βάση του και την mind-blowing τεχνολογία να σπρώχνεις το παγωτό προς τα πάνω. Ντροπή στην επιτροπή των βραβείων Νόμπελ που δεν τίμησε τον σχεδιαστή της πατέντας.

4. Τι είναι αυτός ο ήχος:


Μπορεί σήμερα να ακούγεται λες και λαμβάνουμε μηνύματα από τον 67ο αστεροειδή στο 789ο ηλιακό σύστημα, αλλά τότε, ο ήχος που έκανε το modem μας καθώς ενωνόταν στο internet ήταν κάτι που θα αναγνωρίζαμε ανάμεσα σε εκατομμύρια ήχους. Πέρα από τον ήχο του dial up, οι νέοι σήμερα δεν θα ακούσουν ποτέ τη μάνα τους από τη κουζίνα να ουρλιάζει "ΕΦΚΑ ΠΟΥ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΖΙΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΠΟΥ ΤΗ ΘΚΙΑ ΣΟΥ!" ούτε και το "ΕΦΚΑ ΠΟΥ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑΤΙ ΕΝΝΑΡΤΕΙ 100 ΛΙΡΕΣ Ο ΛΟΑΡΚΑΣΜΟΣ!". Αδικία θα πει να χρεώνεσαι με το λεπτό μια σύνδεση που είναι τόσο αργή στο άνοιγμα μιας εικόνας όσο και τα αντανακλαστικά του Βάσου Λυσσαρίδη. 
5. Τον εκνευρισμό του να μιλά ο ραδιοφωνικός παραγωγός πάνω από το τραγούδι
Picture
Διότι εκεί που περιμένεις για ώρες το αγαπημένο σου τραγούδι να παίξει στο ραδιόφωνο για να το ηχογραφήσεις στην λατρεμένη σου κασέτα ο παραγωγός αποφασίσει να μιλήσει από πάνω  με ατάκες του τύπου "Η Κωστάντια από το Αυγόρου αφιερώνει όλα τα τραγούδια του Χατζηγιάννη στον Πάμπο από Μοσφιλωτή" με την αφιέρωση να στοιχειώνει το τραγούδι κάθε φορά που γυρίζεις την κασέτα πίσω. Αργότερα ήρθε και μας έσωσε το Alive του Σίγμα φυσικά μιας και η πλειοψηφία των Πάμπων και Κωνστάντιων άφησαν τις αφιερώσεις στο Ράδιο Ζενίθ και αφοσιώθηκαν στα sms του κάτω μέρους της οθόνης. (PLS VALETE TO KSERO TI ZITAO TWN HI5 GIA TO MOROUI MOU, P+T, PLS DIKSETE TO).

adikimenos.com/

No comments:

Post a Comment