Friday 3 May 2013

Πανικός στην παλιά Λευκωσία από πυρκαγιά


Στο πόδι η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τρεις συνολικά πυρκαγιές που μαίνονται αυτή την ώρα. Μεγάλη πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε από τη νεκρή ζώνη επεκτάθηκε σε σημείο της Οδού Ερμού στην παλιά Λευκωσία και συγκεκριμένα κοντά στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Άλλες δύο πυρκαγιές μαίνονται την ίδια στην περιοχή Νήσου-Κοτσιάτη και στην περιοχή Ορούντας Περιστερώνας.
Η Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Λίζα Κεμιτζή, εξήγησε ότι η πυρκαγιά στην οδό Ερμού ξέσπασε σε αυλή σπιτιού, πέρασε στο εσωτερικό του και έχει επηρεάσει άλλα υποστατικά. Αυτή την ώρα η πυρκαγιά είναι εκτός ελέγχου, ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία βρίσκεται στη διαδικασία εκκένωσης κάποιων σπιτιών της περιοχής που κινδυνεύουν.
Tην ίδια ώρα εκτός ελέγχου βρίσκονται και άλλες δύο πυρκαγιές στην περιοχή Κοτσιάτη και στην περιοχή Περιστερώνας Ορούντας, οι οποίες καίνε άγρια χόρτα και ξηρή βλάστηση.
Μέχρι στιγμής για την κατάσβεση και των τριών πυρκαγιών ρίχθηκαν 15 οχήματα από πυροσβεστικούς σταθμούς της επαρχίας Λευκωσίας, είπε προσθέτοντας ότι κλήθηκε βοήθεια για πρόσθετα οχήματα από την επαρχία Λάρνακας ενώ κλήθηκε και εκτός υπηρεσίας προσωπικό.
"Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη", είπε χαρακτηριστικά στο SigmaLive, η Λίζα Κεμιτζή.
Name
Έκοψαν και δρόμους
Λόγω των πυρκαγιών, η Τροχαία έχει κόψει το δρόμο παρά την έξοδο Κοτσιάτη.

sigmalive.com

No comments:

Post a Comment