Wednesday 15 May 2013

Τα πιο παράξενα μωρά του κόσμου.


Το μικρότερο μωρό στον κόσμο είναι μόλις 22 εβδομάδων και ονομάζεται Amillia Taylor. Όταν γεννήθηκε σε νοσοκομείο του Μαΐαμι, στις 24 Οκτωβρίου 2006 ζύγιζε μόλις 289 γραμμάρια.
Μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες πως είναι το μικρότερο μωρό εν ζωή και το οποίο χαίρει άκρας υγείας.Φανταστείτε να κρατάτε ένα μωρό ίσα και μικρότερο από την παλάμη σας.
μ1
Το μεγαλύτερο μωρό στον κόσμο, είναι ένα από το Ιραν που όταν γεννήθηκε ζύγιζε κοντά στα 8 κιλά, αλλά έκτοτε συνεχίζει να παίρνει βάρος και τώρα έχει φτάσει τα 20 κιλά.
Οι γονείς του αναφέρουν πως χρειάζεται να τρώει κάθε μια ώρα, ειδάλλως δεν σταματά να κλαίει, και οι γιατροί δεν μπορούν να καταλάβουν από που πηγάζει αυτή η ανάγκη.





μ2
To Μωρό κύκλωπας: Το 2006, μωρό γεννήθηκε με μόνο ένα μάτι στην Ινδία.
Ιατρικό προσωπικό που βοήθησαν να γεννηθεί το παιδί πιστεύουν ότι η κατάσταση του παιδιού προκλήθηκε από ένα πειραματικό φάρμακο κατά του καρκίνου.
Μια άλλη αιτία γραμμένο στην έκθεση από το νοσοκομείο ήταν ότι θα μπορούσε επίσης να είναι το αποτέλεσμα μιας χρωμοσωματικής διαταραχής.
Το παιδί είχε διαγνωστεί με μια σπάνια χρωμοσωματική διαταραχή, γνωστή και ως cyclopia. Γεννήθηκε με ένα μάτι στο κέντρο του μετώπου της, χωρίς τη μύτη και τον εγκέφαλό της να έχει συγχωνευθεί σε ένα μόνο ημισφαίριο.
Με τέτοιες σοβαρές παραμορφώσεις, ήταν ένα θαύμα που το κορίτσι επέζησε ακόμη και λίγα λεπτά μετά τον τοκετό ενώ τελικά το μωρό πέθανε ημέρες αργότερα.



μ3
Το μωρό βάτραχος: Ισως απο τις πιο περίεργες γεννήσεις στον κόσμο. Το παράξενο μωρό, όμως, πέθανε μετά από μισή ώρα από τη γέννησή του.
Τα νέα για την γέννηση ενός τέτοιου παιδιού είχαν πάρει μεγάλη διάσταση και  ο κόσμος πήγαινε στο νοσοκομείο για να δουν από κοντά.
Ο πατέρας του παιδιού το έβαλε σε μια κατσαρόλα και το μετέφερα ως τρόπαιο στη περιοχή γύρω από το νοσοκομείο.

μ4Το μωρό με 3 χέρια: Αυτό το μωρό γεννήθηκε στην Κίνα και ονομάζεται Liu Junjie.
Το χέρι του δέν είχε παλάμη και μπορούσε να λυγίσει προς κάθε κατεύθυνση.
Μετά την αφαίρεσή του, χρειάστηκε χρόνια προσπαθειών ώστε να λειτουργήσει σωστά το κανονικό χέρι, μιας και του έλειπαν ορισμένα κομμάτια ιστών.











poukollas.com

No comments:

Post a Comment