Monday 15 April 2013

Κύπριος φοιτητής πρώτος σε διαγωνισμό hacking του Η.Β.


Την πρώτη θέση στον διαγωνισμό με θέμα την κυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση έλαβε ο Κύπριος φοιτητής του τμήματος πληροφορικής Πανεπιστημίου του Λονδίνου UCL, Θεοδόσης Μουρούζης.
O διαγωνισμός διοργανώθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ των τμημάτων πληροφορικής των Βρετανικών πανεπιστημίων, και αφορούσε την κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση μηνυμάτων υπό πρωτότυπα κρυπτοσυστήματα καθώς και σπάσιμο κωδικών. Ο διαγωνισμός διήρκησε 4 μήνες και κάθε πανεπιστήμιο σχεδίαζε το δικό του κρυπτοσύστημα το οποίο χρησιμοποιούσε για να κρύψει κείμενα και στη συνέχεια το σύστημα υποβαλλόταν στα υπόλοιπα τμήματα για να αποκρυπτογράφηση.

Ο έλεγχος και η τελική βαθμολόγηση καθώς και διοργάνωση του διαγωνισμού έγινε υπό το Cyber Security Challenge UK και της PwC και επίσης υπό την επίβλεψη μεγάλων οργανισμών και εταιρειών όπως GCHQ, BT, HP, SOPHOS και πολλές άλλες. Σκοπός ήταν η ανάδειξη ταλέντων στο τομέα της ασφαλείς δεδομένων και κρυπτογραφίας.
Η κρυπτογραφία είναι πολύ σημαντική στην σύγχρονη εποχή αφού όλες οι σημαντικές πληροφορίες είναι σε κρυπτογραφημένη μορφή και εξίσου πολύ σημαντική για τις επιχειρήσεις του στρατού. 

www.sigmalive.com

No comments:

Post a Comment