Sunday 14 April 2013

ΤΟ ΞΕΡΕΣ;; Δες πώς μπορείς να έχεις τέλεια ίσια μαλλιά για 5 μήνες!!!




Το μυστικό βρίσκεται στη βραζιλιάνικη κερατίνη –μια θεραπεία που εφαρμόζεται στα μαλλιά και τα κάνει λαμπερά, υγιή και ολόισια για μήνες.

Όταν το είχε κάνει μια φίλη, πραγματικά δεν το πίστευα. Τα συνήθως φριζαρισμένα, πολύ σγουρά και ατίθασα μαλλιά της που αναγκαζόταν να πιάνει μόνιμα πίσω σε κοτσάκι αν δεν προλάβαινε τα πάει κομμωτήριο ή να τα τιθασεύσει με χίλια ζόρια μόνη στο σπίτι, εμφανίστηκαν μια μέρα λαμπερά, χωρίς ίχνος φριζαρίσματος και με έναν πολύ ελαφρό κυματισμό. “Τι έγινε; Χτενιστήκαμε;”, ρώτησα. “Όχι έκανα βραζιλιάνικη κερατίνη πριν 2 βδομάδες. Κάθε φορά που λούζομαι και τα στεγνώνω είναι έτσι”, με αποστόμωσε.



Δεν το πολυπίστεψα, μέχρι που βρέθηκα μπροστά στο επόμενο “περιστατικό”. Φίλη με καρέ σπαστά μαλλιά που μόνιμα τα ίσιωνε για να μην φαίνονται αχτένιστα και ατίθασα, μου αποκάλυψε σε βραδινή έξοδο με τέλεια sleek μαλλιά αλά Κλεοπάτρα πως έκανε (και αυτή!) τη βραζιλιάνικη κερατίνη και με ένα απλό στέγνωμα με σεσουάρ τα μαλλιά της είναι ολόισια, λαμπερά και μαλακά σαν μετάξι.

Με όλα αυτά μου μπήκε η ιδέα. Βρε λες; Κάπως έτσι αποφάσισα να το δοκιμάσω. Έκανα την έρευνα αγοράς (από 60 ευρώ μέχρι 200και ευρώ, ανάλογα με το κομμωτήριο, την μάρκα της θεραπείας, τις προσφορές της εβδομάδας κλπ) και τελικά πήγα εκεί που το είχε κάνει η μία φίλη.



Η δοκιμή
Καθώς τα δικά μου μαλλιά είναι μακριά, η διαδικασία κράτησε 3 και ώρες. Όλα τα μαλλιά λούστηκαν με σαμπουάν κερατίνης, το οποίο βοηθά να ανοίξουν τα λέπια της τρίχας κ να εισχωρήσει η θεραπεία. Στη συνέχεια, σε νωπά μαλλιά η κοπέλα που έκανε την εφαρμογή της θεραπείας πέρασε το υλικό σε όλα τα μαλλιά με μια πυκνή χτένα ξεκινώντας από τις ρίζες μέχρι τις άκρες, για να πάει παντού. Τα μαλλιά στεγνώθηκαν καλά με σεσουάρ και η θεραπεία «σφραγίστηκε» με ζεστή πρέσα που τα ίσιωσε τελείως. Στη συνέχεια τα μαλλιά λούστηκαν ξανά και όταν ξαναστέγνωσαν με σεσουάρ ήταν απόλυτα ίσια! Το αποτέλεσμα κράτησε πολύ καλά τους πρώτους 3 μήνες, ενώ τους 2 επόμενους τα μαλλιά εξακολουθούσαν να είναι λαμπερά και απαλά, αν και λιγότερο ίσια.


Τι είναι η Brazilian Keratin: μια θεραπεία που κάνει τα μαλλιά απαλά, λαμπερά και υγιή. Εξαφανίζει το φριζάρισμα, ισιώνει τα μαλλιά (αν είναι πολύ σγουρά ίσως χρειαστεί και μια δεύτερη θεραπεία σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα), δίνει μεταξένια υφή και λάμψη, αναδομεί την τρίχα, ενυδατώνει, ενισχύει την ελαστικότητα αλλά και τον όγκο των μαλλιών μέχρι και 20%.



Κερατίνη VS παλιές “ισιωτικές”: Αντίθετα από τις παλιότερες χημικές “ισιωτικές” οι οποίες κατέστρεφαν και αφυδάτωναν την τρίχα, η συγκεκριμένη θεραπεία τρέφει την τρίχα σε βάθος και εξυγιαίνει τα μαλλιά θωρακίζοντάς τα απέναντι σε αντιξοότητες (αέρας, νερό, αλλά και κομμωτηριακές εργασίες όπως η βαφή, η ανταύγειες, η περμανάντ).



Αν βάφεις τα μαλλιά πότε πρέπει να την κάνεις; αν κάνεις ανταύγειες σε όλο το κεφάλι ή βαφή σε όλο το μήκος της τρίχας προτίμησε να κάνεις βαφή/ανταύγειες 3 μέρες πριν από την θεραπεία και όχι μετά.



Ποια είναι η σύνθεσή της φόρμουλας: αποτελείται από υγρή πρωτείνη κερατίνη (βασικό συστατικό της τρίχας) και εκχυλίσματα τροπικών (βραζιλιάνικων, εξ ου και το όνομα) φρούτων όπως τα μούρα acai και η guarana. Δεν περιέχει καθόλου χημικά, εκτός από ένα πολύ μικρό ποσοστό φορμαλδεΰδης (0.02%) που βοηθά το αποτέλεσμα να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.



Η θεραπεία είναι ιδανική: για ταλαιπωρημένα μαλλιά από βαφές, ανταύγειες, ντεκαπάζ και συχνό πιστολάκι, αφού εξαφανίζει το φριζάρισμα και τη θαμπάδα. Όμως αν έχεις λίγα μαλλιά, χωρίς όγκο, η συγκεκριμένη θεραπεία που τα κάνει ολόισια μπορεί να μην σε ικανοποιήσει γιατί ενισχύει ακόμα περισσότερο αυτό το εφέ.



Πόσο διαρκεί: Τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα, η ουσία φεύγει σταδιακά με το λούσιμο μέσα σε ένα διάστημα περίπου 5 μηνών. Ο κυματισμός ή οι μπούκλες αρχίζουν να επανέρχονται μετά από 3 μήνες, αλλά τα μαλλιά παραμένουν λαμπερά και με υγιή όψη μέχρι και 5 μήνες μετά τη θεραπεία.



Σε ποια συχνότητα ενδείκνυται η επανάληψη της θεραπείας: Συνήθως μετά από 5 μήνες, αλλά μπορείς και νωρίτερα εφόσον τα μαλλιά είναι πολύ ταλαιπωρημένα.
Που το κάνεις: αποκλειστικά σε κομμωτήρια



Αξίζει τα λεφτά της; Αν τα μαλλιά σου είναι ταλαιπωρημένα από brushing και ψαλίδι, τα βοηθά να αποκτήσουν υγιή όψη και παράλληλα να είναι σαν χτενισμένα συνέχεια. Το κόστος της δεν είναι μικρό, αλλά αν πήγαινες συνέχεια σε κομμωτήρια, συνολικά γλιτώνεις χρόνο και χρήμα.
faysbook

No comments:

Post a Comment