Tuesday, 11 December 2012

Gingerbread house







Τι χρειαζόμαστε:

  • 5 - 5 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλάκια ginger σε σκόνη
  • 2 κουταλάκια κανέλλα
  • 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 1 κούπα μαργαρίνη
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 1/4 κούπας σκούρα μελάσα
  • 2 αυγά χτυπημένα

Πως το κάνουμε:

  1. Ανακατέψτε καλά το αλεύρι, την σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
  2. Λιώστε τη μαργαρίνη σε μια φαρδιά κατσαρολίτσα.
  3. Αφήστε το να κρυώσει λίγο και προσθέστε την ζάχαρη, την μελάσα και τα αυγά και ανακατέψτε καλά.
  4. Προσθέστε 4 κούπες από τα στερεά υλικά και ξανά ανακατέψτε καλά.
  5. Ρίξτε το μείγμα σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο σκεύος.
  6. Στο ίδιο σκεύος ρίξτε και τα υπόλοιπα στερεά υλικά και ζυμώστε τα όλα μαζί με το χέρι.
  7. Αν το κρίνετε σκόπιμο προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι για να έχετε μια σκληρή ζύμη.
  8. Με τη ζύμη αυτή μπορείτε να φτιάξετε μπισκότα ή σπιτάκια gingerbread. Σε κάθε περίπτωση, απλώστε τη ζύμη σας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια (ή λαδόκολλα) σε πάχος 6χιλ. για να κόψετε μπισκότα ή τα μέρη του σπιτιού.
  9. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 C σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  10. Μικρά και μεσαίου μεγέθους μπισκότα χρειάζονται 6-10 λεπτά να ψηθούν. Τα μεγάλα κομμάτια 10-15 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν χρησιμοποιήσετε τη ζύμη αμέσως, τυλίξτε τη με πλαστική μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο. Εκεί μπορείτε να τη διατηρήσετε για μια εβδομάδα αλλά φροντίστε να την βγάλετε από το ψυγείο λίγη ώρα πριν την απλώσετε, για να μαλακώσει και να μπορείτε να την δουλέψετε.


Διαβάστε περισότερο: sintagespareas.gr

No comments:

Post a Comment