Wednesday 12 December 2012

Δείτε το κοριτσάκι που νίκησε τη λευχαιμία με AIDS


Απίστευτο! Η ιστορία ενός εξάχρονου κοριτσιού που βρέθηκε λίγο πριν από τον θάνατο και κατάφερε να βγει νικήτρια έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο.



Η Έμμα, όπως λένε το μικρό αγγελούδι έδινε εδώ και δύο χρόνια άνιση μάχη με τη λευχαιμία. Και όμως τα κατάφερε χάρη στην πίστη της και σε μία νέα μέθοδο, η οποία μάλιστα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.
Οι γιατροί αφαίρεσαν χιλιάδες κύτταρα του ανοσοποιητικού της συστήματος, κατόπιν αφαίρεσαν DNA από αυτά τα κύτταρα και το αντικατέστησαν με DNA του ιού του AIDS.
Ο εφιάλτης της μικρής Έμμα και της οικογένειάς της ξεκίνησε σε ηλικία τεσσάρων ετών, όταν ξαφνικά κατέρρευσε. Τότε ήρθε το δυσάρεστο νέο. Οι γονείς της μικρής ενημερώθηκαν από τους γιατρούς ότι πάσχει από λευχαιμία.
Οι γιατροί αρχικά τους διαβεβαίωσαν ότι η νόσος μπορεί να καταπολεμηθεί με χημειοθεραπείες, τις οποίες και ξεκίνησε.
Δυστυχώς, όμως, οι υποσχέσεις που της έδωσαν οι γιατροί «χάθηκαν» μαζί με τις ελπίδες. Η λευχαιμία αν και υποχώρησε αρχικά στη συνέχεια επανήλθε.
Όμως δεν τον έβαλαν κάτω.
Έτσι ακολούθησε ένας νέος κύκλος χημειοθεραπείας στο κορμάκι του μικρού παιδιού. Δυστυχώς αυτή τη φορά η νόσος είχε γίνει επιθετική.
Σύμφωνα με τους New York Times οι γονείς της εξάχρονης πλέον Έμμα ζήτησαν να μάθουν αν υπάρχει κάποια εναλλακτική μορφή θεραπείας. Τότε πληροφορήθηκαν ότι υπάρχει μια πειραματική μέθοδος.
Έτσι τον περασμένο Απρίλιο η μικρή Έμμα μπήκε στο νοσοκομείο και πάλι.Οι γιατροί αφαίρεσαν χιλιάδες κύτταρα του ανοσοποιητικού της συστήματος, κατόπιν αφαίρεσαν DNA από αυτά τα κύτταρα και το αντικατέστησαν με DNA του ιού του AIDS.
Αυτή η διαδικασία έγινε ώστε τα νέα κύτταρα με τον ιό που αν και απενεργοποιημένος έχει την ικανότητα να μεταφέρει γενετικό υλικό μέσα στα κύτταρα να πολεμήσουν τα κύτταρα που δημιουργούν τη λευχαιμία.
Με ορό η Έμμα δέχθηκε πίσω στο κορμάκι της τα νέα κύτταρα. Ωστόσο, το μικρό αγγελούδι χρειάστηκε να μείνει αρκετές μέρες σε καταστολή για να μην νιώθει πόνους. Οι γονείς και οι γιατροί επέλεξαν να την ξυπνήσουν την ημέρα των γενεθλίων της, χαρίζοντάς της το πολυτιμότερο δώρο... Τη ζωή!

source: newsbomb.gr

Τα χρυσά tips για να διατηρούνται τα πλεκτά σας σαν καινούρια!

Από το πλύσιμο μέχρι τη φύλαξη ιδού τι πρέπει να γνωρίζετε



Φέτος το  χειμώνα, τα πλεκτά και δη τα βαριά, έχουν την τιμητική τους. Ρούχα  άνετα και ζεστά που μας δίνουν στυλ και μας βγάζουν ασπροπρόσωπες τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες. Το πρόβλημα είναι ότι τις περισσότερες φορές τα μάλλινα και γενικά τα πλεκτά είναι ευπαθή και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα για να μην χάσουν τη φόρμα τους και να μην γεμίσουν κόμπους δείχνοντας πολυφορεμένα. Τι πρέπει να προσέχεις λοιπόν, αγαπημένη φίλη για να τα διατηρείς στα καλύτερά τους;

-Να διαβάσεις προσεκτικά την ετικέτα που είναι ραμμένη στο πλεκτό σου. Η ετικέτα αυτή συνήθως δίνει συγκεκριμένες οδηγίες, για το πώς θα φροντίσεις το ρούχο σου. Θα δεις πώς πρέπει να το πλένεις και με ποιο τρόπο να το σιδερώνεις. Είναι καλό να θυμάσαι, όταν αγοράζεις ένα πλεκτό, να ρίχνεις μια ματιά στην ετικέτα του κι αν κάτι δεν είναι σαφές να συμβουλεύεσαι την πωλήτρια του καταστήματος.

-Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι απόλυτα ασφαλές να πλύνεις το πλεκτό σου ρούχο. Συνήθως, εάν η σύνθεσή του είναι "Συνθετικό" ή "Μαλλί με Συνθετικό", μπορείς να το πλύνεις στο πλυντήριο, χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο πρόγραμμα για συνθετικά ή μεικτά ρούχα. Εάν όμως είναι "Μαλλί 100%", σίγουρα θα πρέπει να αποφύγεις να το πλύνεις στο πλυντήριο, εκτός εάν στην ετικέτα δεις ένδειξη ότι επιτρέπεται να το κάνεις. Τα περισσότερα πλεκτά, είναι πιο σίγουρο να τα πλένεις στο χέρι, αν όμως δεν είσαι απόλυτα σίγουρη, τότε ίσως η καλύτερη λύση είναι να το δώσεις στο καθαριστήριο, εάν φυσικά το εμπιστεύεσαι!

-Πριν απλώσεις το πλεκτό σου, είναι καλό να αφαιρέσεις όσο περισσότερη υγρασία μπορείς, τυλίγοντάς το σε στεγνή πετσέτα. Nα αποφύγεις το στύψιμο, καθώς αυτό μπορεί να σπάσει τις ίνες του και το ρούχο σου να χάσει τη φόρμα του. Στη συνέχεια, άπλωσέ το επάνω σε μια στεγνή πετσέτα ή σε μια επίπεδη επιφάνεια για να στεγνώσει τελείως με τα μανίκια απλωμένα. Τραβώντας το απαλά, δώσε του τη σωστή του φόρμα κι άφησέ το να στεγνώσει.

-Είναι καλό να το αερίζεις συχνά κυρίως μετά από κάθε φορά που το φοράς και αν κάπου σου λερωθεί, να το καθαρίσεις τοπικά όσο πιο σύντομα μπορείς. Στο τέλος φυσικά της σεζόν, θα πρέπει πάντα να το πλένεις σχολαστικά, φυσικά με μαλακτικό πριν το φυλάξεις για την επόμενη χρονιά .
-Πρέπει πάντα να το φυλάς διπλωμένο τακτικά, πάνω σε επίπεδη επιφάνεια. Μην το αφήνεις κρεμασμένο σε κρεμάστρα, γιατί έτσι θα ξεχειλώσει και θα χάσει το σχήμα του. Όταν το αποθηκεύεις για την επόμενη σεζόν, είναι καλό να το τοποθετείς μέσα σε υφασμάτινες σακούλες για να μπορεί να αερίζεται. Μπορείς βέβαια να το φυλάξεις και μέσα σε πλαστική σακούλα, θα πρέπει όμως να είσαι απόλυτα σίγουρη ότι δεν θα έχει μέσα υγρασία. Μην ξεχνάς ποτέ στο σκωροκτόνο. Υπάρχουν πολλά καινούρια προïόντα με άρωμα λεβάντας ή λουλουδιών που διατηρούν το άρωμα φρεσκάδας χωρίς τη δυσφορία της καμφοράς ή της ναφθαλίνης.


Πηγή: queen.gr

Tuesday 11 December 2012

10 φωτογραφίες που «κατέβασε» το Facebook











Gingerbread house







Τι χρειαζόμαστε:

  • 5 - 5 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλάκια ginger σε σκόνη
  • 2 κουταλάκια κανέλλα
  • 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 1 κούπα μαργαρίνη
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 1/4 κούπας σκούρα μελάσα
  • 2 αυγά χτυπημένα

Πως το κάνουμε:

  1. Ανακατέψτε καλά το αλεύρι, την σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
  2. Λιώστε τη μαργαρίνη σε μια φαρδιά κατσαρολίτσα.
  3. Αφήστε το να κρυώσει λίγο και προσθέστε την ζάχαρη, την μελάσα και τα αυγά και ανακατέψτε καλά.
  4. Προσθέστε 4 κούπες από τα στερεά υλικά και ξανά ανακατέψτε καλά.
  5. Ρίξτε το μείγμα σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο σκεύος.
  6. Στο ίδιο σκεύος ρίξτε και τα υπόλοιπα στερεά υλικά και ζυμώστε τα όλα μαζί με το χέρι.
  7. Αν το κρίνετε σκόπιμο προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι για να έχετε μια σκληρή ζύμη.
  8. Με τη ζύμη αυτή μπορείτε να φτιάξετε μπισκότα ή σπιτάκια gingerbread. Σε κάθε περίπτωση, απλώστε τη ζύμη σας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια (ή λαδόκολλα) σε πάχος 6χιλ. για να κόψετε μπισκότα ή τα μέρη του σπιτιού.
  9. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 C σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  10. Μικρά και μεσαίου μεγέθους μπισκότα χρειάζονται 6-10 λεπτά να ψηθούν. Τα μεγάλα κομμάτια 10-15 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν χρησιμοποιήσετε τη ζύμη αμέσως, τυλίξτε τη με πλαστική μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο. Εκεί μπορείτε να τη διατηρήσετε για μια εβδομάδα αλλά φροντίστε να την βγάλετε από το ψυγείο λίγη ώρα πριν την απλώσετε, για να μαλακώσει και να μπορείτε να την δουλέψετε.


Διαβάστε περισότερο: sintagespareas.gr

8 αλήθειες για τον ύπνο! Τις γνωρίζατε;


Για καλή ζωή... κοιμηθείτε



Ύπνος! Κάτι τόσο σημαντικό και όμως οι περισσότεροι από εμάς δε διαθέτουμε τον απαραίτητο χρόνο που του αρμόζει. Πόσες φορές έχει τύχει να κοιμηθείτε κάτω από 6 ώρες;
Το ότι ο ύπνος μας κάνει καλό το γνωρίζουμε όλοι. Πάμε όμως να δούμε μερικές γενικές αλήθειες για τον ύπνο, μερικές από τις οποίες ίσως και να μη γνωρίζαμε...

1. Παχυσαρκία και Διαβήτης: Ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι οι οποίοι δεν κοιμούνται αρκετά, θέτονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν διαβήτη, καθώς και να γίνουν παχύσαρκοι

2. Πίεση: Οι άνθρωποι που είναι γνωστοί ως ξενύχτηδες και δεν κοιμούνται πολύ, έχει διαπιστωθεί ότι παρουσιάζουν σοβαρότερα προβλήματα με την πίεσή τους, σε σχέση με τους... υπναράδες

3. Αϋπνία: Αποτελεί πολύ συχνό κακό φαινόμενο για μεγάλο ποσοστό ανθρώπων. Οι παθόντες πραγματικά περνάνε ένα μαρτύριο, αφού τους είναι αδύνατο να κοιμηθούν και αν τους πάρει ο ύπνος και ξυπνήσουν για κάποιο λόγο τους είναι πολύ δύσκολο να αποκοιμηθούν ξανά. Οι αιτίες της αϋπνίας πολλές και μία από τις βασικότερες: η κακή ψυχολογική κατάσταση του ατόμου

4. Τροφές που βοηθούν στο να σας πάρει ο ύπνος: Το super ρόφημα για να σας χαλαρώσει είναι το τσάι του βουνού ή το χαμομήλι. Φυσικά αποφεύγετε τσάι ή οποιοδήποτε άλλο ρόφημα εμπεριέχει καφεΐνη. Καλή επιλογή είναι και το low fat γιαούρτι

5. Κατάθλιψη: Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η έλλειψη ύπνου, είναι μία από τις βασικότερες αιτίες εμφάνισης συμπτωμάτων κατάθλιψης. Συγκεκριμένα, κατάθλιψη, αϋπνία και νευρικότητα αγαπιούνται πολύ και δεν αποχωρίζονται το ένα το άλλο.

6. Άγχος: Μια ακόμη σοβαρή αιτία που χαλάει τον ύπνο σας είναι το στρες. Οι άνθρωποι που έχουν πολύ άγχος, τείνουν να μη μπορούν να κοιμηθούν. Χαλαρώστε, προγραμματίστε τη ζωή σας και αρχίστε να σκέφτεστε θετικά

7. Άσκηση και βιβλίο: Η άσκηση βοηθάει πολύ τον ύπνο. Μέσω αυτής ξεσπάτε και γυρνάτε σπίτι πιο ήρεμοι και φυσικά πιο... κουρασμένοι. Το κρεβάτι σας θα το βλέπετε σαν το μικρό σας παράδεισο. Τέλος, αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, διαβάστε! Μετά από κάποιες σελίδες τα μάτια σας θα βαρύνουν!

8. Αποδοτικότητα: Είναι γεγονός, ο σωστός, ποιοτικός ύπνος σας βοηθάει να είσαστε πιο αποδοτικοί στην εργασία σας. Λογικό φαντάζει. Ποιος μπορεί να αποδώσει με 4 ώρες ύπνου;

Θέλετε να ακούσετε περισσότερα για να πεισθείτε; Ο ύπνος δίνει ζωή. Τελεία και παύλα!



Πηγή: queen.gr

Tips για να ικανοποιήσετε τον παρτενέρ σας με τα ...χεράκια σας

Μάθετε να χρησιμοποιείτε σωστά τα χέρια σας... για το καλό του!




Mπορεί να σας ακουστεί περίεργο και ίσως αστείο, αλλά φίλες μου, υπάρχουν πολλές εκεί έξω που δεν έχουν ιδέα πώς να ικανοποιήσουν τον παρτενέρ τους με τα... χεράκια τους! Η αλήθεια είναι ότι μία από αυτές μπορεί να είστε και εσείς, καθότι υπάρχουν πολλά και μικρά πραγματάκια, τα οποία βάζουμε στοίχημα ότι δεν γνωρίζατε και τώρα που θα τα μάθετε καλό θα ήταν να εφαρμόσετε! Γιατί κακά τα ψέματα, το πέος είναι ένα ευαίσθητο όργανο και αν δεν του φερθούμε με στοργή και αγάπη πολύ πιθανό να έχουμε και ατυχήματα. Παρακάτω λοιπόν, σας έχουμε κάποια tips ώστε να μάθετε να χρησιμοποιείτε σωστά τα χέρια σας όταν αυτά έρχονται σε επαφή με τον... ανδρισμό του!
1. Ποτέ πια ξηρασία: Αυτό προφανώς και το γνωρίζετε. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο και πιο αναποτελεσματικό από το να είναι τα χέρια σας, και κατά συνέπεια το πέος του, στεγνά. Βάλτε λίγο λιπαντικό, μία λοσιόν ή τελοσπάντων σάλιο. Η κατάσταση θα βελτιωθεί κατά πολύ!
2. Παίξτε... πιάνο: Εκτός φυσικά από την γνωστή κίνηση, πάνω κάτω αργά και σταθερά, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αφήνετε σε αχρηστεία τα δάχτυλά σας. Πιέστε απαλά το πέος από πάνω μέχρι κάτω σαν να παίζετε πιάνο. Η συγκεκριμένη κίνηση θα τον ερεθίσει και θα αυξήσει κατά πολύ την ροή του αίματος στο σημείο.
3. Ερωτικό... τούνελ: Ένα μυστικό, αφού έχετε ξεκινήσει με τα γνωστά και θέλετε να τον... φουντώσετε ακόμα περισσότερο, είναι να σχηματίσετε ένα τούνελ με τα χέρια σας. Μην φανταστείτε τίποτα περίπλοκο, απλώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα δύο χέρια το ένα πάνω από το άλλο. Με το ένα ασχοληθείτε με την κορυφή του πέους και με το άλλο με την βάση του! Δύο σε ένα...
4. To... δαχτυλίδι: Σχηματίστε με τα δάχτυλά σας έναν κύκλο, όπως το όλα καλά του Σάκη Ρουβά, και ξεκινήστε από την βάση του πέους του. Με αυτό τον τρόπο προσωμειώνετε το γνωστό δαχτυλίδι, ενώ ο εν λόγω σχηματισμός θα τον κάνει ακόμα πιο σκληρό και ευαίσθητο στο άγγιγμα. Στη συνέχεια, μπορείτε να συνεχίσετε σε όλο το... μήκος του πέους!
5. Κρατήστε αυγά: Όταν ασχολούμαστε χειρωνακτικά με το πέος έχουμε την κακιά συνήθεια να αγνοούμε παντελώς τους όρχεις. Μέγα λάθος γιατί η συντριπτική πλειοψήφια των αντρών λατρεύει να τους αγγίζουν στο συγκεκριμένο σημείο. Καθώς λοιπόν περιποιείστε το πέος του με το ένα χέρι, χρησιμοποιήστε το άλλο για να ασχοληθείτε με τους δίδυμους φίλους του. Βάλτε το χέρι σας σαν να κρατάτε δύο αυγά και προς θεού φερθείτε με ευγένεια και στοργή.


Πηγή: queen.gr